Wie is Bart Ploeg?

Mag ik mij even voorstellen: Ik ben Bart Ploeg, geboren op 17-01-2006 in het Brabantse Heijningen. Daar woon ik samen met mijn ouders Arjan en Marielle Ploeg. Al van kleins af aan voel ik mij aangetrokken tot snelheid. 

Op een zondag in 2013 tijdens een familie uitje stapte ik voor het eerst in een kart en vanaf toen is mijn leven veranderd… Het geluid, de snelheid en de wedstrijdspanning sprak mij ontzettend aan.

Na 1 jaar binnen gekart te hebben begon het te kriebelen en wilde ik meer. Van mijn spaarcenten kocht ik dan ook mijn eigen eerste buiten kart. Na in 2014 een cursus beginnende mini 60cc succesvol te hebben afgelegd kreeg ik mijn racelicentie van de KNAF. In 2015 ben ik voor het Internationale Keijzer Racing Team gaan rijden in de klasse 60cc. Hier heb ik twee hele mooie seizoenen voor mogen rijden. Tijdens die periode heb ik verschillende titels op mijn naam mogen schrijven zoals:

 • Ned. Kampioen Iame Knaf Cup 2016 en 2017
 • Kampioen IAme Benelux open 2017
 • Vice Kampioen X30 Euro Series 2017
 • Vice Kampioen Belgisch Championship 2017.
 • Verder heb ik in Italië verschillende wedstrijden gereden.

In het seizoen van 2017 heb ik in totaal 30 wedstrijden gereden.

Seizoen 2018 heb ik de overstap gemaakt naar de Junior Klasse en mocht ik uitkomen voor het Fabrieksteam van Zanardi. In dit seizoen kwam ik uit in de klasse OK Junior en heb ik deelgenomen aan DKM en ADAC wedstrijden. Een jaar wat als leerjaar gepland stond om zo de Junior klasse goed te leren kennen. In het seizoen 2019 heb ik mooie podium plaatsen weten te behalen en ben ik Nederlands Kampioen geworden IAME X30 Junior en heb ik een mooie 5de plaats in het IAME Benelux Kampioenschap behaald. Het zeer moeilijke seizoen van 2020 was er één om niet te vergeten. Het Corona virus zorgde ervoor dat en maar minimaal gereden kon worden en dat er vele wedstrijden verzet en soms zelfs afgelast werden. In dit seizoen heb ik wederom gereden in de klasse IAME X30 Junior ook dit seizoen heb ik afgesloten met de Nederlandse kampioen titel IAME X30 Junior. 

Een mooie 5de plaats in het IAME Euro Serie, een 4de plaats in het IAME France en een 3de plaats in het IAME Benelux kampioenschap. Ondanks dat het afgelopen seizoen een moeilijk jaar is geweest door de Corona ben ik erg blij met de diverse behaalde resultaten. Het aankomende seizoen 2021 zal ik voor het eerst uitkomen in de klasse X30 Senior.  Wat het aankomend seizoen mij zal brengen is nog afwachten maar de plannen en de motivatie is groot. Graag willen wij weer als team deelnemen aan de volgende cups:

 • IAME Serie Netherlands 
 • IAME Serie Benelux
 • IAME Euro Serie
 • IAME Serie France
 • Het WK in Le Mans, Frankrijk.

Om alles mogelijk te maken kan ik uw steun hartelijk gebruiken. Heeft u mogelijk interesse om een bijdrage te doen in de vorm van een sponsoring, lees dan gerust verder! Als tegen prestatie van uw financiële steun kan ik uw verschillende mogelijkheden via mijn sponsor pakketten aanbieden zoals bijvoorbeeld:

 1. Uw bedrijfslogo op mijn race-overall;
 2. Uw bedrijfsnaam op mijn wedstrijd kart;
 3. Een vermelding op mijn Facebook pagina en website.

Heeft u interesse om mij te sponsoren om mijn dromen te realiseren? Of heeft u hele andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.